Examenproject

Aquarishop

Voor mijn eindexamenproject heb ik de fictieve biologische supermarkt Aquarishop een nieuwe website geven. De vernieuwde website moet er voor zorgen dat de klanten gestimuleert worden om nieuwe producten uit het assortiment te proberen.

Project omschrijving

Aquarishop wil zijn band met de klanten versterken en de klanten stimuleren om nieuwe en bestaande producten uit het assortiment te kopen.

Aquarishop is een biologische supermarkt met een productmix die afgestemd is op het vloeroppervlak en de regio. Op dit moment zijn er vijf Aquarishops in Nederland. De hoofdvestiging is in Leiden en kleinere filialen bevinden zich in Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Rotterdam.

We willen met de campagne het merk Aquarishop her-introduceren. De primaire doelgroep worden jongeren tussen de 18 en 25 jaar. De jongeren moeten het gevoel krijgen dat Aquarishop modern, fris en eigentijds is. Het imago dat er in een biologische supermarkt alleen hippies komen willen we veranderen.

Om dit te bereiken gaan wij voor u een nieuw logo ontwerpen en een nieuwe websiteontwerpen en ontwikkelen. Het logo zal gericht zijn op de nieuwe doelgroep maar nog wel herkenning bieden aan de bestaande klanten. De website zal beschikken over een CMS. De website wordt volledige responsive gebouwd. Ook is er een zoekfunctie aanwezig. De website zal goed werken in de laatste versies van de browsers.

Productoverzicht

De klant heeft aangegeven dat hij graag een pagina wilt waarop alle producten te zien zijn en gesorteerd op verse, houdbare, seizoens en overige producten. Daarbij moet er ook een kort stukje tekst te vinden zijn hoe Aquarishop haar producten inkoopt.

De sidebar blijft staan zodra je door de producten scrollt, hierdoor kan je altijd makkelijk bij het menu. Bij alle producten is een echte foto te zien, omdat we geen gebruik wilen maken van productfotografie.

Bekijk pagina

Recepten

Op de website van Aquarishop worden ook recepten aangeboden die te maken zijn met de prodcuten uit de winkel. Alle recepten zijn volledige biologisch.

Bij elk recept is te zien voor hoeveel personen het is en welke ingredienten er worden gebruikt. Als de ingredienten ook op de website te vinden zijn, kan je onderaan de pagina doorklikken naar het betreffende product.

Bekijk pagina